Simrishamns utbud

att göra i simrishamnSom jag tidigare nämnt lämnade jag Stockholm för att bosätta mig i det mer fridfulla Simrishamn, och jag ångrar mig inte för en sekund. Det går dock inte att förneka att det finns mindre att göra i Simrishamn än det finns att göra i Stockholm, och det tog ett tag innan jag vande mig vid det. Jag flyttade visserligen för att jag ville leva ett lugnare, och framförallt mindre stressigt, liv men det behöver självklart inte betyda ett tråkigt liv. Och jag har lyckats leta reda på en rad guldkorn när det kommer till Simrishamns utbud av aktiviteter och uteliv i min smak, som jag har tänkt att dela med mig av. Oavsett om du överväger att flytta hit eller om du bara är på genomresa kan det givetvis vara bra att veta vad man kan ägna sig åt för att ha roligt.

Vad kan man göra i Simrishamn?

Det finns många saker att göra i Simrishamn, och aktiviteter för många olika smaker. Ifall du inte känner att de saker jag listar passar in i dina intressen så behöver du inte oroa dig – Jag har helt enkelt valt att ta med mina favoriter i listan. Så det finns med andra ord en lång rad andra aktiviteter man kan ägna sig åt för att antingen ha roligt eller för att öppna sina sinnen och ta in en ny erfarenhet.

Kulturfika

Att äta fika brukar inte ses som en hobby, men sedan jag flyttade hit har det definitivt blivit en. Under tisdagar kan man nämligen vara med och fika tillsammans med personalen i kultur- och fritidsförvaltningen. Det kanske inte är en aktivitet som passar alla, men för dig som är intresserad av att delta i och genomföra olika arrangemang och event är det en sak att göra i Simrishamn som man lätt missar om man inte håller utkik.

Bokcirkel

att göra i simrishamnDet finns en stereotyp om att när man kommer upp i en viss ålder så går man med i en bokcirkel och börjar diskutera böcker tillsammans med andra som nått samma ålder. Jag trodde aldrig att jag skulle bli en sån människa, men stereotypen är tydligen sann för nu går jag på bokmöten och har hur kul som helst. En sak att göra i Simrishamn när det kommer till dessa bokcirklar är dessutom att ta del av olika teman såsom Nobelpristagare. Alla säger att deras böcker är så himla bra, men det är svårt att hitta egen motivation till att läsa dem och när man har som mål att kunna diskutera dem med andra är det helt enkelt enklare.

Kreativt skrivande

Som vuxen i dagens samhälle är det inte ofta man får tillfälle till att skriva en text bara för skrivandets skull, utan allt handlar om rapporter och resultat. Då kan det vara skönt att vara med och delta i workshoppen ”Kreativt skrivande för vuxna” där man dels kommer att få skriva och läsa upp sin text och dels ta del av andra personers texter. Så för dig som letar efter något att göra i Simrishamn där din kreativa sida får ta över för ett tag är det ett alldeles utmärkt tillfälle att ta tillvara på.

Släktforskning

En sak jag började fundera över när jag flyttade och lämnade allt bakom mig var mina rötter, och var jag och min familj kom ifrån. Även fast jag trivdes i mitt nya hem har man stunder då man känner sig lite rotlös, så jag tänkte en del på det och då var det en vän som tipsade mig om släktforskning. Bland de saker man har att göra i Simrishamn ingår alltså att man kan få hjälp av experter som tillsammans med dig nystar upp ditt släktträd och går bakåt i tiden för att få reda på information. Det är inte alltid man tar sig någonvart, men de gånger då man gör det är det fantastiskt roligt!